Vsebina prispevka

Dopolnilno izobraževanje (24. 3. 2021)

2. 2. 2021

Na podlagi 39. člena Zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih (ZVDAGA, Ur. list RS, št. 30/2006, 51/2014) in v skladu z 10. členom Pravilnika o strokovni usposobljenosti za delo z dokumentarnim gradivom (Ur. list RS, št, 66/2016) bomo v sredo, 24. marca 2021 izvedli dopolnilno izobraževanje za uslužbence javnopravnih oseb, ki upravljajo z dokumentarnim gradivom.

Glede na izražene potrebe s terena, se bo izobraževanje podrobneje posvetilo elektronskemu arhiviranju računovodske dokumentacije. Predavanje bo vodila strokovnjakinja s področja davkov in računovodstva Biserka Šubelj. Dogodek bo izveden preko spletne aplikacije ZOOM. Vse podrobnosti o programu, načinu izvedbe in prijavi najdete v spodnji datoteki.

Strokovno usposabljanje je namenjeno uslužbencem, ki upravljajo z dokumentarnim gradivom in želijo nadgraditi in dopolniti svoje znanje. Navedeni pravilnik določa, da mora oseba, ki je uspešno opravila preizkus strokovne usposobljenosti, strokovno znanje s področij iz drugega odstavka 3. člena tega pravilnika redno dopolnjevati in obnavljati, kar se preverja na vsaka tri leta po opravljenem preizkusu strokovne usposobljenosti.

Prijave sprejemamo do srede, 17. marca 2021, oziroma do zapolnitve mest.