Vsebina prispevka

Več znaš, manj veljaš!

14. 7. 2015

Sklop objav, ki se nanašajo na puntarsko tradicijo obeleževanja 500. obletnice slovenskega kmečkega punta, zaključujemo s stavko zaposlenih v javnem sektorju leta 2013.

Zaposleni v javnem sektorju so 23. januarja 2013 s stavko izrazili podporo sindikatom javnega sektorja v pogajanjih z vlado RS. Stavkajoči so se zavzemali za ohranitev delovnih mest v javnem sektorju, pogajanja o masi plač in pogojih dela, utrditev socialne države, ohranitev kakovosti javnega sektorja in spoštovanje veljavnih dogovorov in stavkovnih sporazumov.

Objavljene fotografije so iz protestnega shoda, ki je potekal v Celju. Udeležilo se ga je več kot tisoč zaposlenih v javnem sektorju, predvsem v vzgoji in izobraževanju ter kulturi. Stavkajoči so se zbrali na Kosovelovi ulici, od koder se je množica po nagovoru odpravila na protestni pohod po mestnih ulicah. Pohod se je z govori zaključil na Trgu celjskih knezov.

Omenjene fotografije se hranijo v arhivski zbirki SI_ZAC/1395 Zbirka fotografij Sherpa. V njej hranimo fotografije, ki jih je posnel fotograf Edo Einspieler.