Vsebina prispevka

Izobraževanje kot priprava na preizkus (26. 1. 2023)

6. 1. 2023

Na podlagi 39. člena Zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih (Ur. l. RS, 30/2006, 51/2014) in v skladu s 3. členom Pravilnika o strokovni usposobljenosti za delo z dokumentarnim gradivom (Ur. l. RS, 66/2016) bomo v  Zgodovinskem arhivu Celje v četrtek, 26. januarja 2023, izvedli strokovno usposabljanje uslužbencev javnopravnih oseb, ki delajo z dokumentarnim gradivom.

Izobraževanje je namenjeno tistim, ki prvič vstopate v procese pridobivanja znanj s področja poslovanja z dokumentarnim in arhivskim gradivom in služi kot predpriprava za opravljanje preizkusa strokovne usposobljenosti.

K izobraževanju boste povabljeni tisti, ki ste se že prijavili preko evidenčnih prijav v minulem obdobju. Izobraževanje bomo izvedli za ustvarjalce z naslednjih področij: uprava, lokalna samouprava, vzgoja in izobraževanje in gospodarstvo.

Za razpisan termin ostaja še nekaj prostih mest, tako da ste vabljeni k prijavi tudi ostali, ki bi radi opravili izobraževanje in preizkus strokovne usposobljenosti.

Izobraževanje bo v čitalnici Zgodovinskega arhiva Celje.

Prijave sprejemamo najkasneje do srede 18. januarja 2023  oz. do zasedbe mest.

Vse podrobnosti o načinu izvedbe, programu in prijavi najdete v dopisu.

Prijave zbiramo preko spodnje e-prijavnice.