Vsebina prispevka

Izobraževanje kot priprava na preizkus (12. in 13. 10. 2022)

22. 9. 2022

Na podlagi 39. člena Zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih (Ur. l. RS, 30/2006, 51/2014) in v skladu s 3. členom Pravilnika o strokovni usposobljenosti za delo z dokumentarnim gradivom (Ur. l. RS, 66/2016) bomo v  Zgodovinskem arhivu Celje izvedli strokovno usposabljanje uslužbencev javnopravnih oseb, ki delajo z dokumentarnim gradivom.

Izobraževanje je namenjeno tistim, ki prvič vstopate v procese pridobivanja znanj s področja poslovanja z dokumentarnim in arhivskim gradivom in služi kot predpriprava za opravljanje preizkusa strokovne usposobljenosti.

K izobraževanju boste povabljeni tisti, ki ste se že prijavili preko evidenčnih prijav v minulem obdobju. Ker je evidenčnih prijav več kot za eno skupino, smo razdelili kandidate v dve skupini. Izobraževanje bomo izvedli dvakrat: prvič v sredo, 12. oktobra 2022 (za ustvarjalce s področij: gospodarstvo, kultura, zdravstvo in sociala) in drugič v četrtek, 13. oktobra 2022 (uprava, lokalna samouprava, pravosodje, vzgoja in izobraževanje ter ostali).

Za oba razpisana termina sedaj ostaja še nekaj prostih mest, tako da ste vabljeni k prijavi tudi ostali, ki bi radi opravili izobraževanje in preizkus strokovne usposobljenosti.

Izobraževanje bo v čitalnici Zgodovinskega arhiva Celje.

Prijave sprejemamo najkasneje do srede 5. oktobra 2022  oz. do zasedbe mest.

Vse podrobnosti o načinu izvedbe, programu in prijavi najdete v dopisu.

Prijave zbiramo preko e-prijavnice.