Vsebina prispevka

Obvestilo uporabnikom čitalnice

21. 2. 2022

V zvezi z aktualnimi odloki Vlade Republike Slovenije se od ponedeljka, 21. februarja 2022 spreminja protokol za obiskovalce arhiva in uporabnike arhivske čitalnice. Glavna novost v smislu sproščanja ukrepov je ukinitev pogoja PCT (prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja). V zvezi s preteklimi predpisi omejevanja in ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji in skladno z vpeljanimi režimi obveščamo, da je čitalnica Zgodovinskega arhiva Celje odprta v običajnem delovnem času, vsak delovnik od 8:00 do 14:00.

Ob običajnih priporočilih postopka priprave raziskovalca pred naročanjem gradiva, opozarjamo na dodatno upoštevanje režima ob obisku čitalnice:

  • Ob vstopu v prostore in izstopu si razkužite roke. Upoštevajte varnostno razdaljo. Uporaba zaščitne maske je obvezna.
  • Pred prihodom v čitalnico se najavite na e-mail: citalnica@zac.si ali na telefon 03 428 76 65. V kolikor bodo kapacitete čitalnice zasedene, vas bomo naročili na drugi termin.
  • Pri plačilu storitev uporabe priporočamo kartično plačilo.

Ukrepi veljajo od 21. 2. 2022 do morebitnih nadaljnjih sprememb.

Arhiv nemoteno posluje običajno tudi za vse, ki prosite za vpogled v arhivsko gradivo v zvezi z upravnimi ali sodnimi postopki. V teh primerih se poslužite vloge v upravne namene, ki jo pošljete na info@zac.si.

Za vsa pojasnila smo vam na voljo tudi na telefon 03 428 76 65 in 03 428 76 40.

Spremljajte aktualne novice z ukrepi na spletni strani portala Gov.si in priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Ostanite zdravi!