Vsebina prispevka

Preteklost na dosegu klika

11. 11. 2021

V okviru pete konference e-ARH.si bodo predstavjeni rezultati projekta vzpostavitve slovenskega javnega elektronskega arhiva. Informacijska rešitev e-ARH.si predstavlja več kot le digitalno hrambo elektronskega arhivskega gradiva. V sebi združuje ambiciozne informacijske rešitve, ki posegajo v vse življenjske cikle arhivskega gradiva; od njegovega nastanka pri ustvarjalcih, prenosa v javne arhive in zagotovitve njegove dolgoročne hrambe, do dostopnosti in uporabe.

S konferenco želimo zainteresirano javnost seznaniti z izzivi e-arhiviranja in rešitvami, ki smo jih pripravili v okviru projekta e-ARH.si: ESS 2016 – 2020/2021 kot odgovor na te izzive, ter s tem povečati zaupanje javnosti v e-rešitve, ki nam bodo, v to smo prepričani, v prihodnosti olajšale stik z našo skupno kulturno dediščino.

Konferenca bo potekala v spletni obliki v slovenskem jeziku. Udeležba na konferenci je brezplačna. Program in povezavo na prijavo na dvodnevno konferenco, ki bo potekala 17. in 18. novembra 2021, lahko najdete na spletni povezavi.