Vsebina prispevka

Obvestilo uporabnikom arhivske čitalnice

6. 9. 2021

V zvezi s preteklimi predpisi o omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji in skladno z Odlokom o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, objavljenim v Uradnem listu RS, 4. 9. 2021, se začasno spreminja pogoj opravljanja službe tudi v kulturnih dejavnostih.

Čitalnica Zgodovinskega arhiva Celje je odprta v običajnem delovnem času, vsak delovnik od 8:00 do 14:00h. Ob običajnih priporočilih postopka priprave raziskovalca pred naročanjem, opozarjamo na dodatno upoštevanje protokola ob obisku čitalnice:

  1. V prostore arhiva vstopate le ob izpolnjevanju pogoja PCT (prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja)
  2. Čitalnica omogoča sprejem naenkrat do pet (5) uporabnikov. Pred prihodom v čitalnico se najavite na e-mail: citalnica@zac.si ali na telefon 03 428 76 65. V kolikor bodo kapacitete čitalnice zasedene, vas bomo naročili na drugi termin.
  3. Ob vstopu v prostore in izstopu si razkužite roke. Upoštevajte varnostno razdaljo. Uporaba zaščitne maske je obvezna.
  4. Pri plačilu storitev uporabe priporočamo kartično plačilo.

Ukrepi veljajo od 6. septembra 2021 do morebitnih nadaljnjih sprememb.

Arhiv nemoteno posluje običajno tudi za vse, ki prosite za vpogled v arhivsko gradivo v zvezi z upravnimi ali sodnimi postopki. V teh primerih se poslužite vloge v upravne namene, ki jo pošljete na info@zac.si.

Za vsa pojasnila smo vam na voljo tudi na telefon 03 428 76 65 in 03 428 76 40.

Spremljajte aktualne novice z ukrepi na spletni strani portala Gov.si in priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Ostanite zdravi!