Vsebina prispevka

Obvestilo uporabnikom arhivske čitalnice

2. 7. 2021

Obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije na 84. redni seji 30. 6. 2021 sprejela nov Odlok o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji, ki spreminja začasni ukrep ponujanja storitev arhivov v zaprtih prostorih.

Čitalnica Zgodovinskega arhiva Celje je odprta v običajnem delovnem času, vsak delovnik od 8:00 do 14:00h. Ob običajnih priporočilih postopka priprave raziskovalca pred naročanjem, opozarjamo na dodatno upoštevanje protokola ob obisku čitalnice:

  1. V prostore arhiva vstopate le če ste zdravi, brez bolezenskih znakov in zadnjih 14 dni niste bili v stiku z obolelo osebo z znaki Covid-19
  2. Čitalnica omogoča sprejem naenkrat do pet (5) uporabnikov. Pred prihodom v čitalnico se najavite na e-mail: citalnica@zac.si ali na telefon 03 428 76 65. V kolikor bodo kapacitete čitalnice zasedene, vas bomo naročili na drugi termin.
  3. Ob vstopu v prostore in izstopu si razkužite roke. Upoštevajte varnostno razdaljo med osebami najmanj 1 m (razen med člani istega gospodinjstva). Uporaba zaščitne maske je obvezna v zaprtih javnih prostorih.
  4. Pri plačilu storitev uporabe priporočamo kartično plačilo.

Ukrepi veljajo od 5. julija 2021 do morebitnih nadaljnjih sprememb.

Arhiv nemoteno posluje običajno tudi za vse, ki prosite za vpogled v arhivsko gradivo v zvezi z upravnimi ali sodnimi postopki. V teh primerih se poslužite vloge v upravne namene, ki jo pošljete na info@zac.si.

Za vsa pojasnila smo vam na voljo tudi na telefon 03 428 76 65 in 03 428 76 40.

Spremljajte splošna priporočila objavljena na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Ostanite zdravi!