Vsebina prispevka

Obvestilo uporabnikom arhivske čitalnice

21. 5. 2021

Obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije na 213. dopisni seji dne 20. 5. 2021 sprejela Odlok o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji, ki spreminjajo začasni ukrep ponujanja storitev arhivov v zaprtih prostorih.

Čitalnica Zgodovinskega arhiva Celje je odprta v običajnem delovnem času, vsak delovnik od 8:00 do 14:00h. Ob običajnih priporočilih postopka priprave raziskovalca pred naročanjem, opozarjamo na dodatno upoštevanje protokola ob obisku čitalnice:

  1. V prostore arhiva vstopate le če ste zdravi, brez bolezenskih znakov in zadnjih 14 dni niste bili v stiku z obolelo osebo z znaki Covid-19
  2. V čitalnico sprejmemo posamezno naenkrat do pet (5) uporabnikov. Pred prihodom v čitalnico se najavite na e-mail: citalnica@zac.si ali na telefon 03 428 76 65. V kolikor bodo kapacitete čitalnice zasedene, vas bomo naročili na drugi termin.
  3. Ob vstopu v prostor si razkužite roke. Upoštevajte varnostno razdaljo med osebami najmanj 1,5 m. Nošenje maske je obvezno v zaprtih javnih prostorih.
  4. Pri plačilu storitev uporabe priporočamo kartično plačilo.

Ukrepi veljajo do morebitnih nadaljnjih sprememb.

Arhiv nemoteno posluje običajno tudi za vse, ki prosite za vpogled v arhivsko gradivo v zvezi z upravnimi ali sodnimi postopki. V teh primerih se poslužite vloge v upravne namene, ki jo pošljete na info@zac.si.

Za vsa pojasnila smo vam na voljo tudi na telefon 03 428 76 65 in 03 428 76 40.

Spremljajte splošna priporočila objavljena na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Ostanite zdravi!