Vsebina prispevka

Obvestilo raziskovalcem ob obisku čitalnice

4. 6. 2020

V skladu s sproščanjem ukrepov v zvezi s širjenjem bolezni Covid-19 in Higienskimi ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-CoV-2 v knjižnicah, čitalnicah in arhivih izdanih s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje dne 3. 6. 2020 obveščamo, da bo čitalnica Zgodovinskega arhiva Celje za raziskovalce ponovno odprta od petka, 5. junija 2020 v običajnem delovnem času, vsak delovnik od 8:00 do 14:00h.

Ob običajnih priporočilih postopka priprave raziskovalca pred naročanjem, opozarjamo na dodatno upoštevanje protokola ob obisku čitalnice:

  1. V prostore arhiva vstopate le če ste zdravi, brez bolezenskih znakov in zadnjih 14 dni niste bili v stiku z obolelo osebo z znaki Covid-19
  2. V čitalnico sprejmemo posamezno naenkrat do 4 uporabnike. Pred prihodom v čitalnico se najavite na e-mail: citalnica@zac.si ali na telefon 03 428 76 65. V kolikor bodo kapacitete čitalnice zasedene, vas bomo naročili na drugi termin.
  3. Ob vstopu v prostor si razkužite roke. Upoštevajte varnostno razdaljo med osebami najmanj 1,5 – 2 m. Nošenje maske je priporočljivo, obvezno pa v zaprtih javnih prostorih v primeru, ko ne moremo zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra.
  4. Pri plačilu storitev uporabe priporočamo kartično plačilo.

Arhiv nemoteno posluje za vse, ki prosite za vpogled v arhivsko gradivo v zvezi z upravnimi ali sodnimi postopki. V teh primerih se poslužite vloge v upravne namene, ki jo pošljete na info@zac.si.

Za vsa pojasnila smo vam na voljo tudi na telefon 03 428 76 65 in 03 428 76 40.

Spremljajte splošna priporočila objavljena na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Ostanite zdravi!