Vsebina prispevka

Dobitnica Borštnikovega prstana Milada Kalezić na obisku v arhivu

23. 10. 2011

Prejšnji teden nas je z obiskom v arhivu razveselila Milada Kalezić, letošnja dobitnica Borštnikovega prstana, najvišje nacionalne nagrade za igralsko umetnost.

Dobitnica te častitljive nagrade se je pridružila delovnemu vzdušju v arhivski čitalnici, kateri je skozi torkovo dopoldne utrip dajala ekipa RTV Slovenije pod vodstvom priznanega režiserja Slavka Hrena, ki je pripravljala dokumentarni filmski zapis ob Borštnikovem srečanju 2011.

Z bogatim gradivom, ki ga hranimo v fondu Slovenskega ljudskega gledališča Celje, je Zgodovinski arhiv Celje bistveno priripomogel k boljši in celovitejši slikovni opremi dokumentarca. Milada Kalezić je namreč od leta 1976 zelo zaznamovala dejavnost celjskega teatra, kot gostja pa je nastopala tudi po drugih gledaliških odrih ter v različnih filmskih zapisih. Milada danes živi v Mariboru, kot pa nam je sama večkrat izpostavila, jo najlepši spomini vežejo prav na mesto ob Savinji.

Zelo nas veseli, da so skozi arhivsko gradivo, ki ga hranimo, njeni spomini in zgodbe na Celje skozi njeno živo pripoved in skozi nov filmski zapis spet oživeli.